aaaaafotokonkurs

aaaaafotokonkursГалерија ЈП СКЦ Обреновац” у оквиру манифестације Обреновачко лето” расписује фотографски конкурс на тему Поплава 2014″.

Конкурс је отворен до 10. јула за све аматере и професионалне фотографе из Србије. Фотографије треба да су настале у периоду између 14. маја 2014. године и 16. маја 2015. године.

Тема конкурса не односи се искључиво на фотографије које приказују дане поплаве у Обреновцу и околини, већ и на доживљај поплаве као природне непогоде, али и на оптимистички дух у односу према граду и становништву током поплаве и обнове, солидарност и одговорност.

Теме конкурса су следеће:
1) Поплава – катастрофа, страх, помоћ, паника (колор и црно бела),
2) Солидарност – грађанска солидарност, волонтеризам, спасиоци,
3) Губитак – имовине, успомена,
4) Обнова,
5) Сећање.

Све фотографије могу бити колор и црно беле.

Стручни жири обавиће жирирање и награђивање радова. Имена чланова жирија биће накнадно објављена. Стручни жири доделиће три награде, али задржава право да додели додатне награде.

Сваки учесник може да пошаље по 5 фотографија на сваку тему.
Фотографије се примају искључиво у електронској форми.
Формат фотографије: ЈПГ.
Димензије фотографије: минимална димензија дуже стране 1920 px, резолуције 300 dpi.
Нема посебних захтева за именовање фајла, осим коришћења енглеског алфабета (a-z). Име фајла треба да одговара имену фотографије и не сме прелазити 25 карактера.
Име фајла не може бити компјутерски генерисано, мора да описује фотографију и да буде додељено од стране аутора.
Фотографије у електронској форми слати на следеће мејлове:vukasinphoto@gmail.com и majavukovicster@gmail.com, или доставити лично на ЦД-у или ДВД-у у Галерију ЈП СКЦ Обреновац”. Аутор задржава своја ауторска права.
ЈП СКЦ се обавезује да неће користити фотографије у промотивне и рекламне сврхе, осим објављивања потписаних фотографија на својим Facebook и веб страницама.
Пријем фотографија је до 10. јула 2015. године.
Жирирање ће се обавити 20. јула, а изложба ће бити отворена 24. јула 2015. године.