aaaaaodlazaktara2015novo

aaaaaodlazaktara2015novoИспред ЈП Спортско-културни центар „Обреновац” данас је последња група обреновачких ученика отпутовала у одмаралишта „Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” у оквиру програма „Еко кампови”.

Председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да општина Обреновац наставља са реализацијом дугогодишњег програма Еко кампови.

– Сва обреновачка деца од првог до четвртог разреда захваљујући овом програму о трошку општине Обреновац бораве на планини. Општина је овим генерацијам подарила лепе и здраве тренутке. Надам се да ће и ова последња тура малишана лепо провести распуст на планинама и са тог летовања понети успомене за цео живот – казао је Чучковић.

Директор ЈП Спортско-културни центар „Обреновац” Петар Јовичић казао је да је за ову годину програм „Еко кампови“ завршен.

– Близу 1000 деце је у овој последњој тури отишло на четири планине на којима Центар дечјих летовалишта и опоравилишта Београд има своје капацитете. Данас је реализација завршена, јер последња тура од 200 деце иде пут Букуље, Гоча и Рудника. Можемо да кажемо да је и ове године, као и претходних година, програм реализован успешно и да је одзив деце био одличан. То је јако значајно, јер се они на тим камповима едукују, друже и уживају у природи. План је да се и следеће године настави са овом праксом и да деца нижих разреда основних школа о трошку општине Обреновац иду на климатски опоравак на наше најлепше планине – казао је Јовичић. 

{youtube}HQkU-PBVoq0{/youtube}