У насељу Топлице почели су радови на уређењу зелене површине за изградњу парка који финансира Фондација „Траг” на иницијативу Удружења „Вашариште”.

Председник Савета 3. месне заједнице Драган Миленковић рекао је да су јавна комунална предузећа и Јавно предузеће за изградњу дали свој допринос кроз пројекте и логистику, док је општина Обреновац издала неопходне дозволе за градњу. 
 
– Ова ледина је била легло амброзије и сада ће Обреновчани добити скоро хектар уређене зелене површине. План је да се на јесен када се и саде стабла дуж улице Краља Александра посади 40 стабала, а дуж канала Купинац још десетак, што ће уз неколико стабала четинара на три, четири зелена острва употпунити зелену целину овог парка – казао је Миленковић.
 
 
Јелена Михајловић из Фондације „Траг” рекла је да је ова активност наставак подршке те фондације у Обреновцу.
 
– Ми смо се након полаве одмах укључили у помагање кроз организације цивилног друштва и неформалне групе грађана. Кроз различите наше програме смо подржавали и организације у Обреновцу као што су „Еко двориште”, „Фондација за младе Обреновца”, Удружење „Вашариште” и друге. Ми смо направили наградни конкурс кроз програм „Активне заједнице” који је био намењен поплављеним подручјима и највише организација је било из Обреновца. Госпођа Дивна Сокић испред удружења „Вашариште” је добила пројекат који је данас почео да се реализује. Вредност пројекта је скоро 400 000 динара и сређиваће се парцела код насеља Топлице. План је био да се направи игралиште за децу, али у сарадњи са градском општином смо решили да се одраде земљани радови на парцели од скоро једног хектара и када дође време за то посади дрвеће дуж целе парцеле. Након тога ће ту бити постављен мобилијар и свакако ће улепшати овај део града – казала је Михајловић.
 
Љубиша Дамњановић, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да се поред овог парка планира изградња паркинг места на уласку у насеље, као и детаљна регулација саобраћаја кроз насеље Топлице.