У кругу обреновачке касарне данас су почели радови на реконструкцији топлотне подстанице на једном од магистралних водова.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима обишао је радове и том приликом рекао:  

– У име свих Обреновчана и у име општине желим да се захвалим свим радницима ЈКП „Топловод” на пожртвовању, јер су Обреновчани зиму провели у топлим домовима. У протеклих годину дана на основу онога што смо затекли након отварања првих подстаница након поплаве били смо песимисти. Данас на крају грејне сезоне можемо да констатујемо да је сезона завршена без иједног великог проблема. Оно што је наш задатак је да се не уљуљкамо, нема више спавања на ловорикама. Грејна сезона је завршена 1. јуна и апсолутно нема одмора. Оно што је пред нама је мукотрпан рад током лета на ремонту свих уочених кварова и потенцијалних места која могу бити проблематична у наредној сезони – казао је Чучковић.
 
Заменик председника ГО Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је сезона трајала неуобичајено дуго.
 
– Због свега што се догодило у прошлој години, ванредне ситуације, поплаве и обнове, управо је завршена најтежа сезона за Јавно комунално предузеће „Топловод” Обреновац. Морам да истакнем изузетно ангажовање запослених у колективу, јер без њихове посвећености и ентузијазма сигуран сам да ова сезона не би била завршена на начин да свкао домаћинство има обезбеђено грејање. Сезона је почела доста раније, 1. септембра, а трајала је до 1. јуна због затворених базена и огромних средстава које смо уложили да би наши грађани могли да их користе – рекао је Вранешевић.
 
Сретен Јовичић, заменик директора ЈКП „Топловод” Обреновац, рекао је да се радови изводе на магистралном воду.
 
– Радови се изводе на санацији преградне арматуре на магистралном воду без скидања са мреже. То је активност коју ћемо спровести на делу преградних комора и мреже, а део преградних вентила ћемо извадити и завршити машински ремонт тако да ћемо поузданост система подићи на виши ниво. Циркулација је пре неколико дана обустављена и ситем више не ради, тако да су ово прве активности. Оно што могу да обећам грађанима је да ће ЈКП „Топловод” спремно дочекати наредну сезону и да нема места бризи – казао је Јовичић. 
 
{youtube}zlX4UeRvcYQ{/youtube}