Секретаријат за привреду је, пету годину заредом, расписао јавни позив за доделу субвенција за унапређење производње и проширење капацитета уз запошљавање незапослених лица. Конкурс је отворен до 28. јуна.

Овим програмом субвенционише се  куповина основних средстава (машина и опреме), која ће привредним субјектима омогућити унапређење производње и проширење капацитета пословања. 

Конкурс за доделу средстава привредним субјектима са територије Београда за набавку машина и опреме ради унапређења производње и проширење капацитета је први пут расписан 2011. године. Због великог интересовања привредних субјеката, активност је спроведена и наредних година. Од 2011. до 2014. у те сврхе издвојено је око 70 милиона динара за 124 привредна субјекта. 

– Примарни циљеви овог програма су унапређење пословног процеса увођењем нових производних или побољшањем постојећих пословних линија, могућности за модернизацију и проширење производње, као и очување постојећих и стварање услова за нова радна места. Секретаријат за привреду ће у наредних месец дана спроводити  низ активности на промоцији овог конкурса, те ћемо сутра представити услове и сву конкурсну документацију привредницима са територије општине Вождовац у оквиру вождовачког пословног форума – рекла је Тијана Маљковић, секретарка за привреду.

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић истакао је да се  програм спроводи у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање Града Београда за 2015. годину.

– Програм се спроводи директном подршком микро, малим и средњим привредним субјектима и предузетницима за проширење сопствених капацитета. Тиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица, што је и примарни циљ Локалног акционог плана за запошљавање – нагласио је Петронијевић.

Јавни позив са комплетном документацијом (Упутством о начину подношења пријаве и Пријавом) за овај конкурс могу се наћи овде

Извор: Беоинфо