У Основној школи Посавски партизани” у Обреновцу, у обновљеној кухињи, кувар и фоторепортер из Швајцарске, Зоран Шеварлић, направио је и сервирао оброк ђацима ове школе. Они који су оброк пробали изузетно су задовољни.

– Мени се много свиђа ово што једем и баш ми је жао што моји другари из одељења и други другари не могу да пробају овакву дивоту – каже једна ученица.

За дивоту, али и за то што њихова школа има нову кухињу и трпезарију, заслужан је Зоран. Како би пратио радове, неколико пута је прелазио пут Лозана- Обреновац, а тада је добио и идеју за данашњи оброк.

– Дошао сам овде пар пута, па сам видео шта деца једу. И ајде да не једу увек макароне, да не једу увек кромпир, пиринач, да направимо нешто посебно. Кад кажемо мексиканско, шта је то, нешто ново и то је њима занимљиво. Зато сам то бирао, а храна је добра – објашњава Шеварлић.

Зоран Шеварлић је у кухињи имао и искусне помоћнице које школску ужину припремају већ осамнаестој генерацији ђака.

– Немамо речи, стварно смо задовољни, презадовољни и захваљујемо се нашем донатору Зорану Обреновчанину и свим донаторима који су помогли овој школи – истиче сервирка у кухињи школе Бранкица Спасојевић.

Основна школа Посавски партизани” је последња школа у Обреновцу која је обновљена од поплаве. Више од пола године, ђаци су били без школске кухиње, али и учионица, фискултурне сале и боравка.

– То јесте био тежак период, али морам да кажем да је он иза нас. У суштини не волим да се сећам ружних ствари, идемо даље, а школа нам је сада прелепа. Имамо кабинете, салу за физичко, све је опремљено и деца су срећна – каже директорка школе Весна Јешић.

Извор: http://www.rts.rs/

{youtube}SLD13Z3DkTw{/youtube}