Данас су почели радови на пресвлачењу асфалта на путу Грабовац-Бањани у селу Вукићевица у дужини од 2000 метара. Радове изводи предузеће „Београдпут” у оквиру редовног одржавања путних саобраћајница на територији Града Београда.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је са сарадницима обишао радове и том приликом рекао:

– Желим да се захвалим мештанима Вукићевице на стрпљењу и одговорности коју су показали приликом извођења радова. Они су били у својим двориштима и са радницима радили на томе да сваки улаз у двориште буде лепо завршен, како касниеј не би било проблема. Једино што мене плаши је начин на који ће становници користити ову саобраћајницу. Безбедност у саобраћају и прилагођена брзина је императив. Ми смо пре само неколико дана имали сабраћајну несрећу у којој је један млади живот из Грабовца изгубљен, управо због неприлагођене брзине. То је дефинитивно за опомену свима који живе у овом крају и свим насељима који гравитирају ка овој саобраћајници. После више деценија након обновљеног пута сви се мало више занесу, додају гас, зато што то сад ова саобраћајница може да поднесе. Ја апелујем на све становнике и оне који користе овај пут да прилагоде брзину и да не возе брзо – нагласио је Чучковић. 

Славко Берић, члан Већа градске општине Обреновац, казао је да је ова саобраћајница једна од две најважније које ће ове године бити реконструисане на територији општине Обреновац. 
 
– За Градску општину Обреновац, поред санације градских саобраћајница, најважнија два правца су Грабовац-Бањани и пут Конатице-Дражевац. Данас се налазимо у Вукићевици где екипе „Београдпута” изводе радове на пресвлачењу асфалтне подлоге у дужини од два километра. Овом приликом бих најавио и радове у Рваћанској улици. Ту ће се радити комплетна реконструкција улице са укупном реконструкцијом 77 објеката фекалне и кишне канализације. Такође, мост преко канала Купинац биће потпуно реконструисан и проширен. Значајно је да су расписани тендери за реконструкцију некатегорисаних путева, као и путева другог реда. У то спада и пут Конатице-Дражевац за чију реконструкцију очекујемо да ускоро добијемо извођача радова – казао је Берић. 
 
{youtube}dnpHdKjowU8{/youtube}