У галерији Спортско-културног центра Обреновац” у петак, 22. маја, у 19 часова, биће отворена изложба и презентација пројекта Нови модели становања за угрожене у поплавама”.

Нови модели становања за угрожене у поплавама” представља иницијативу студената Архитектонског факултета, као допринос насталој ситуацији до тада незапамћених мајских поплава. Иницијативу су пратили стручни скуп и радионице одржане на Архитектонском факултету, у периоду од 12. до 15. јуна 2014. године.

Стручни скуп Нови модели становања за угрожене у поплавама” је организован у виду 13 предавања о планирању, пројектовању и изградњи насеља угрожених у поплавама. Предавања су пратиле радионице под менторством 20 професора и асистената са Архитектонског факултета у којима је учествовало 130 студената. Ова четвородневна акција резултовала је израдом 20 идејних решења стамбених објеката, 8 идејних киоска у служби система јавног здравља, израђена је студија типологије становања у ванредним ситуацијама и оформљене су три идеје за пројекте. У читавој акцији, више од 200 стручњака и будућих експерата показало је своју мотивацију, жељу и енергију да улагањем у едукацију помогне угроженима у поплавама.

{youtube}JMfAJFy5fDU{/youtube}