Јавно предузеће Спортско-културни центар Обреновац” позива младе ствараоце са територије Градске општине Обреновац да учествују на конкурсу Дечије ликовно пролеће”. Тема ликовног конкурса је Светлост”. 

UNESCO је прогласио 2015. годину Међународном годином светлости и светлосних технологија, тако да ће се ове године обележити годишњице низа значајних открића који су довели до прекретница у областима у вези са истраживањем светлости кроз технологију, оптику и уметност.

На ликовном конкурсу могу учествовати предшколске установе, школе, дечији ликовни атељеи, дечије установе и удружења.

Литерарне радове могу достављати ученици основних и средњих школа, а тема је Моја земља чуда”. Луис Керол је 1865. године написао роман Алиса у земљи чуда”, чији тајни свет током 150 година не само што опчињава децу, већ даје инспирацију и уметницима.

Најбољи ликовни радови ће бити изабрани за изложбу која ће бити организована током јуна месеца, а на отварању изложбе ће бити прочитани најбољи литерарни радови. Награде и признања за најбоље ликовне и литерарне радове ће бити додељена на отварању изложбе.

Пропозиције конкурса можете прочитати овде.

Радови се могу доставити до 30. маја 2015. године, лично или поштом на ЈП СКЦ Обреновац, Краља Александра Првог  бр. 63, за Марију Вуковић Бисерко.

{youtube}w82JcXMkAE0{/youtube}