Око 446 килограма наркотика и осталих психоактивних контролисаних супстанци, уличне вредности око милијарду динара, спаљено је данас у Термоелектрани Никола Тесла” Обреновцу.

Уништено је више од 25 килограма килограма хероина, око 415 килограма марихуане, више од килограм хашиша, као и више од четири и по килограма психоактивних супстанци, које се користе као смеша за увећање масе наркотика. Уништена дрога и остале психоактивне супстанце налазиле су се ускладиштене у Полицијској управи у Јагодини, а транспорт до места уништења и ток уништења обезбеђивали су припадници МУП-а Србије, наводи се у саопштењу тог министарства.

Уништење наркотика пратиле су комисије Владе Србије за праћење поступка уништења психоактивних контролисаних супстанци, Вишег суда у Сремској Митровици и Термоелектране „Никола Тесла“, као и председница Комисије Владе за психоактивне контролисане супстанце, председник Комисије за прађење поступка уништавања психоактивних контролисаних супстанци, спољни стручњаци и професори Београдског универзитета.

Праћење поступка, као и вештачење наркотика, обављено је у складу са законским прописима, а вештачење је спровела референтна лабораторија за испитивање психоактивних контролисаних супстанци Републике Србије, наводи се у саопштењу. Данашње уништавање наркотика седмо је по реду и представља наставак акције уништавања заосталих наркотика, које у појединим полицијским управама нису уништаване од 1995.

Поступак уништавања психоактивних контролисаних супстанци континуирано ће се спроводити и у наредном периоду, у Термоелектрани „Никола Тесла“ у Обреновцу.

Извор: Танјуг