10599552 811334632250786 2588471800073444210 n

10599552 811334632250786 2588471800073444210 nШта 100 људи може да уради за Обреновац у једном дану?
Зелени камп организује ЕУ Инфо центар испред Делегације Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством омладине и спорта, општином Обреновац, Канцеларијом за младе општине Обреновац, Фондацијом за младе Обреновац и Младим истраживачима Србије – Волонтерским сервисом Србије.

Планирамо да угостимо и упослимо 100 волонтера из целе Србије на обнови Обреновца. Овом акцијом бисмо обележили и 5. јун, Дан заштите животне средине!

Иако је прошло годину дана од прошлогодишњих поплава, волонтери Канцеларије за младе општине Обреновац и Фондације за младе Обреновац и даље улажу велике напоре у отклањању последица. Буди један од њих и придружи им се на један дан!

Светски дан заштите животне средине је посебно изабран као дан за Зелени камп како би се указало на проблеме загађења и климатских промена, који су један од узрочника поплава широм света.

Планирамо да: уређујемо дворишта обновљених кућа, озелењавамо дворишта и вртиће, чистимо канале од чврстог отпада наталоженог у прошлогодишњим поплавама.

Ко све може да учествује?
Сви људи од 18 до 30 година. Нарочито бисмо желели да позовемо волонтере који су радили прошле године после поплава. Желимо да у Обреновац позовемо младе из целе Србије.

Ево и неколико добрих разлога зашто треба да се пријавиш на Зелени камп?

  • Имаш прилику да промениш средину, путујеш и одеш у други крај Србије
  • Упознаћеш 100 младих људи из разних крајева Србије, а шансе да међу њима пронађеш најбољег друга, другарицу, можда девојку или дечка, су, сложићете се – велике
  • Бићеш користан, тј. корисна! Замисли шта 100 људи може да уради у току једног радног дана од 6 сати (ради се само у петак, 5. јуна, док се у четвртак и суботу дружимо)
  • Биће и концерт у петак, 5. јуна само за нас! Посно Прасе 20:30 – 21:30 часова / Ничим Изазван 21:45 – 23:15часова / У Змајевом Гнезду 23:30 – 00:30 часова.
  • Захвалиће ти се лично шеф Делегације ЕУ у Србији, Мајкл Давенпорт, затим и Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, државни секретар у Министарству омладине и спорта, Ненад Боровчанин, а, да не заборавимо да ће ти се захвалити грађани Обреновца којима ћемо помоћи да се изборе са последицама прошлогодишњих поплава и коначно врате у нормалан живот
  • Потврда о учешћу коју ћеш добити отвара ти врата за све акције и кампове овогодишњег програма МЛАДИ СУ ЗАКОН Министарства омладине и спорта, о којима ћемо те редовно обавештавати
  • Плус – нећеш имати никакве трошкове осим можда за неко пићенце уз концерт.

Шта треба знати пре пријављивања?

  • Сви трошкови су покривени. Смештај је обезбеђен у Спортско-културном центру у Обреновцу, на душецима на надувавање. Потребно је донети своју врећу за спавање и средства за личну хигијену, као и пешкир. Храна је такође обезбеђена, као и превоз од-до Обреновца и осигурање од евенуталних повреда.
  • Рад неће бити тежак ни ризичан. Није потребно да имаш неке посебне вештине или знања – научићеш током кампа да радиш неке нове и корисне ствари. Пре почетка радног дела ћемо свим волонтерима објаснити тачно шта и како се ради. Имаћете обезбеђене алате за рад и адекватну заштиту (рукавице, качкете, гумене чизме).
  • Не постоји одабир волонтера. Ко се пре пријави, његово је место. Једини приоритет ће бити дат волонтерима који су учествовали прошле године на камповима и акцијама Млади су закон”, што ће моћи да нагласе при пријављивању.
  • Имаћеш прилику да, поред радног дела, упознаш Обреновац и Обреновчане, али и будеш почасни гост на музичком фестивалу који ће се организовати у нашу част! Посно Прасе, Ничим Изазван, У Змајевом Гнезду
  • Очекујемо да дођете у четвртак, 4. јуна, до 17 сати, а одлазак са Зеленог кампа је у суботу, 6. јуна, после ручка, око 14.30.
  • Детаљне информације о кампу, начину доласка, конкакт телефонима, ономе шта ти је потребно да понесеш, послаћемо ти две недеље пре кампа.

Како можеш да се пријавиш?
Потребно је да попуниш ову пријаву. На адресу твоје е-поште ћеш добити одговор да ли си примљен/а у року од 2 радна дана. Затим ће бити потребно да нам потврдиш да долазиш. И – то је то!

*Молимо те само да нам јавиш чим сазнаш у случају да не можеш да дођеш, како бисмо примили неког другог. Што нам касније јавиш, то ће бити теже да ти нађемо замену, па те молимо да, једном када ти потврдимо, размислиш два пута пре одустајања од учешћа.