Данас је у Великом Пољу представљена траса новог аутопута који пролази кроз територију Градске општине Обреновац у дужини од 26 километара.

Презентацији су присуствовали чланови Већа градске општиен Обреновац, представници месних заједница Стублине, Пироман, Велико Поље, Бело Поље и Мислођин кроз чију територију и пролази траса аутопута.

По речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића дефинисане су две најважније ствари.
 
– Као што смо и обећали, данас смо одржали прву јавну презентацију трасе аутопута заједно са представницима Института за путеве. На овом састанку смо дефинисали две јако битне ствари. Прва јесте да се дефинишу јасни пропусти испод аутопута кроз који ће мештани моћи да одлазе у своја имања која се налазе са друге стране. Дефинисано је тачно на којим су местима и којих величина, тако да све машине, укључујући и тракторе, комбајне и друге пољопориврене машине, могу туда пролазити. Са друге стране, ови радови ће се изводити у наредне три године и пошто ће на њима бити ангажован велики број грађевинских машина, уколико дође до оштећења приватне имовине, цевних пропуста испред кућа, ограда или друге линијске инфраструктуре, та оштећења ће бити решена у најкраћем року – казао је Чучковић.
 

 Милан Марошанин, вд директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца, рекао је да је то предузеће ангажовано на изградњи аутопута. 
 
– Од данашњег дана почиње координација Института за путеве и Јавног предузећа за израдњу Обреновца, а циљ нам је да одмах на почетку снимимо постојеће стање свих атарских и некатегорисаних путева. Договор је да, уколико приликом коришћења путева дође до оштећења од стране извођача радова, санирамо те путне појасеве. Наиме, задатак Јавног предузећа за изградњу Обреновца ће бити да координира рад са извођачем радова у погледу наших радова које имамо током године на атарским и некатегорисаним путевима – објаснио је Марошанин.
 
Заменик председника Савета месне заједнице Велико Поље Горан Марковић рекао је да је овај састанак јако значајан за све мештане.
 
– Савет месне заједнице, али и све мештане, највише занима да приликом изградње аутопута не дође до оштећења осталих путева у месној заједници. Такође, и да се ураде пропусти и прелази испод и преко аутопута како би нам био омогућен несметан одлазак у њиве са друге стране аутопута. Оно што смо данас дефинисали је јасна комуникација између свих савета месних зајеница и представника општине. Наиме, свака месна заједница има члана Већа задуженог за одређену месну заједницу који ће вршити координациу са надзорним органима, као и Институтом за путеве. То је јако важно, јер ће сама изградња дуго трајати и битно је поставити стандарде на почетку – казао је Марковић.
 
{youtube}qIVpQ3qXOnU{/youtube}