Данас је у Основној школи „Посавски партизани” обележен Дан школе. 

Весна Јешић, директорка школе, рекла је да је цео данашњи дан посвећен Дану школе и да је направљен целодневни програм за све узрасте.
 
– Школа је основана 1968. године, тако да данас прослављамо 47 рођендан. Прослава се одвија под слоганом „Деца деци”. Током целог дана имамо активности. То су спортске игре, вашар, хуманитарно прикупљање школског прибора… Ученици су припремили представу „Вашар у Тополи”, а данас нас очекују и кошаркашки турнир и рок концерт на ком ће учествовати ученици наше школе, као и једна рок група из Београда. Нашу школу похађа 800 ученика и надам се да ће и следеће године ову школу уписати исти, ако не и већи број првака него што је сада. Ова генрација ученика имала је ту несрећу да их задеси поплава и да нам школа буде скоро потпуно уништена. Међутим, успели смо да се опоравимо, да средимо простор за рад уз помоћ људи добре воље и да наша школа данас изгледа модерније и лепше него пре поплаве – казала је Весна Јешић.
 

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је задовољство бити на прослави Дана школе.
 
– Са једне стране велико је задовољство када се вратите у школу у којој сте били вуковац и за коју вас вежу најлепше успомене из детињства, а са друге стране се уплашите када видите колико ви имате година. У суштини, када се данас слави рођендан потпуно нове и обновљене школе морам да честитам свим наставницима, ученицима и родитељима Дан школе и да им пожелим да дуго одавде излазе најбољи ђаци и стручњаци који ће моћи ову земљу да воде у наредним годинама – казао је Чучковић.
 
{youtube}4iXxrrrD03Y{/youtube}