DSC02578

DSC02578Председник привредне коморе Београда Миливоје Милетић и генерални директор Аеродрома Никола Тесла” Београд Саша Влаисављевић посетили су Обреновац и у сали ГО Обреновац састали се са руководством општине и обреновачким привредницима.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић рекао је да је на састанку било речи о проблемима у приватном сектору, као и о новој стратегији развоја предузетништва.

– На основу те стратегије ми чинимо сасвим конкретне кораке, на терену желимо да пружимо подршку, пре свега својим присуством. У троуглу између коморе, локалне самоуправе и предузетника, желимо да направимо ефикасан механизам у којем ће предузетници, и почетници и они који су дуже на тржишту моћи да добију конкретне одговоре који се тичу бизнис планова, тржишних информација и других питања која су од значаја за привређивање – казао је Милетић.

Заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић подсетио је да је општина Обреновац потписала Меморандум о сарадњи са Привредном комором Београда.

– Сведоци смо да је претходних деценија неразумским путем било спроведено запошљавање у јавном сектору. Практично, приватни сектор није имао исти третман као јавни. Данас је генерални директор Аеродрома Никола Тесла” Саша Влаисављевић јасно и конкретно рекао да ће убудуће послове на аеродрому добијати само домаће фирме. Мислим да је то добра порука нашим привредницима. Данас смо разговарали о томе на који начин они могу да се укључе и да добију послове – казао је Вранешевић.

Члан Већа ГО Обреновац задужен за привреду Славко Берић најавио је да ће четири милиона динара из буџета општине Обреновац која су намењена за привреду ускоро бити усмерено на субвенционисање кредита за привреднике.

{youtube}Gk_ROdqLwZM{/youtube}