Представници општине Обреновац данас су обишли радове на изградњи Коридора 11 који се изводе на територији општине Обреновац. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је том приликом рекао: 

– С обзиром да су кренули радови на изградњи аутопута кроз територију општине Обреновац и с обзиром да је то велики и захтеван пројекат, ми смо данас у обиласку радова у договору са извођачима и у присуству представника месних заједница. С обзиром да ће велики број становника имати своје захтеве током извођења радова, а ту мислим на дефинисање пропуста да би људи могли да приђу својим њивама, на дефинисање алтернатвних путева и на дефинисање тачних траса којим грађевинске машине могу пролазити како не би разрушиле постојеће саобраћајнице. Институт за путеве који надзире радове ће у наредном периоду, у сарадњи са општином, направити презентацију у свакој месној заједници за ону деоницу пута која пролази кроз то село. Презентација ће обухватити све детаље и просторни оквир у ком грађевински радници могу да се крећу и врше своје активности. Строга координација Министарства за грађевину, општине Обреновац и извођача радова, заједно са месним заједницама и грађанима, је нешто што ће карактерисати обављање овог посла. Посао ће од данас трајати три године на простору Пиромана, Бровића, Великог Поља, Белог Поља и Мислођина. Не смемо заборавити ни координацију са ЈВП Београдводе” како би сви насипи који се прелазе од стране аутопута и како би сви остали водопривредни објекти били заштићени. Овај аутопут је за нас развојна шанса и инафраструктурни пројекат од највећег значаја – казао је Чучковић.

Мирко Вранешевић, заменик председника опшине Обреновац, говорио је о могућим решењима проблема клизишта на магистралном путу М19. 

– С обзиром да је у овом тренутку извесно да ће траса овог будућег аутопута ићи од Барича преко новог моста који ће бити изграђен, остало је отворено питање саобраћајнице обреновачког пута која је веома оптерећена и изузетно фреквентна. Имамо проблем са клизиштем чија санација много кошта, па смо због тога интезивирали разговоре са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Они ће највероватније преузети изградњу алтернативног правца између Мале Моштанице И Руцке у дужини од 720 метара. На тај начин ће бити омогућен алтернативни правац, уколико због присутног клизишта буде потребно извођење радова на санацији истог. Такође, план је да се на лето уради једна деоница пута између Конатица и Дражевца, у дужини од 500 метара у правцу Степојевца и 3 километра у правцу Дражевца – најавио је Вранешевић. 

{youtube}SmAM8R8uu60{/youtube}