Свечана седница Скупштине града Београда одржана је јуче у Старом двору, а на њој су, поред челника Скупштине града, присутвовали и председници комисија који су прогласили победнике Награде Града Београда из 19 области.

Награда Града Београда за херојско дело за 2014. годину додељује се Немањи Милојковићу, Марку Ђурковићу, Андрији Бецину, Дарку Бугарском и Слободану Вилотићу, за спасавање грађана Обреновца у поплавама маја 2014. године.

У мају 2014. године Србију је погодила елементарна катастрофа огромних размера, а најгоре је било у Обреновцу.

Немања Милојковић, Марко Ђурковић, Андрија Бецина, Дарко Бугарски и Слободан Вилотић су се издвојили храброшћу и пожртвованошћу.

Спасавали су своје суграђане, помагали су форензичарима у извлачењу настрадалих, када се вода повукла, радили су на обнови града, рашчишћавали рушевине и помагали у расподели хуманитарне помоћи.

Због својих дела, они су изгласани од стране града за Награду Града Београда за херојско дело.

Награду Града Београда „Светислав Стојановић” за 2014. годину у категорији ватрогасна јединица добила је Ватрогасно спасилачка чета Обреновац за изузетне резултате оставрене у области заштите од пожара, спасавања лица и имовине угрожене пожаром, експлозијама, акцидентима са опасним материјама, елементарним и другим непогодама, а посебно су се истакли у спасавању живота и имовине становника општине Обреновац за време великих поплава у мају 2014. године.