У току је велики Београдски фестивал пролећа, Spring fest’’, манифестација коју по први пут организују Град Београд и Туристичка организација Београда.

Овај фестивал траје од априла до маја и обједињује велики број активности из различитих области: културе, моде, спорта, туризма, образовања, рада са особама са инвалидитетом, саобраћаја и др. Програми се одржавају на најатрактивнијим локацијама у граду као што су Београдска тврђава, Кнез Михаилова, Трг Републике, Трг Николе Пашића, Храм Светог Саве, Ада Циганлија, Авала, Ташмајдански парк итд.

У организацији Spring fest’’-а учествовале су све градске институције, градске општине, установе културе, и предузећа Minicity i Digital Printing Center са којим Град има потписан Протокол о сарадњи. Београдском пролећном фестивалу придружили су се и Belgrade Fashion Week, Gracia Shopping Night, Фондација Новак Ђоковић”, школе и многи други.

На овогодишњем Spring fest’’-у грађани и гости моћи ће да уживају у мноштву разноврсних и бесплатних програма. За најмлађе суграђане Град Београд овог пролећа припремио је низ едукативних манифестација које почињу већ на Ускрс 12. априла на Београдској тврђави под називом Ускрс на Калишу- потрага за ускршњим јајима, Фестивал слаткиша, Тениски викенд на 25 мају – Фондација Новак Ђоковић”, Еколошка радионица Плава шкољка и још много других.

Комплетан програм Београдског фестивала пролећа Spring fest’’ можете погледати овде