VUL 0601

VUL 0601Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић јуче је обишао ученике који проводе ускршње празнике на Тари у одмаралишту Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” у оквиру програма Еко кампови”.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да захваљујући програму Еко кампови” на Митровцу на Тари борави скоро три стотине обреновачких малишана.

– Овде су деца из Основе школе Живојин Перић” из Стублина, Прве обреновачке основне школе и Основне школе Јован Јовановић Змај”. Овај програм траје годинама, мењао се само критеријум одабира деце која ће боравити овде. У почетку су боравила само деца са здравственим проблемима, касније су се укључила деца предшколског узраста и уленици четвртог разреда. Касније су сви основци нижих разреда добили прилику да бораве на планинама у оквиру програма Еко кампова” који финансира наша општина. С обзиром да Градска општина Обреновац организује овај програм нема разлога да не бораве сва деца, независно од социјалног и материјалног статуса. Суштина овог програма је боравак на планинама, а време је испуњено еко радионицама које доприносе развијању свести о заштити животне средине. Уз децу су њихови учитељи и аниматори, тако да је сваки тренутак овде испуњен садржајем – казао је Вранешевић.
 VUL 0678
 
Вранешевић је додао да на овом месту најмлађи уче о другарству, солирадности и правим вредностима.
 
Програма „Еко кампови” се спроводи преко ЈП Спортско културни центар Обреновац”, а у потпуности га финансира општина Обреновац. Више од 600 ученика из Обреновца тренутно проводи ускршње празнике у објектима Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” у Митровцу на Тари, Букуљи код Аранђеловца, Станишинцима на Гочу и на Руднику. Програм предвиђа седмодневне еколошке кампове у време зимског, ускршњег и летњег распуста на четири планине у Србији, за ученике од 1. до 4. разреда основних школа на територији општине Обреновац.

{youtube}E-v7Av08dzw{/youtube}