VUL 0493

VUL 0493Нова група обреновачких ученика отпутовала је јутрос на климатски опоравак у трајању од седам дана на планине у Србији у оквиру програма „Еко кампови” који се спроводи преко ЈП Спортско културни центар Обреновац”, а који у потпуности финансира општина Обреновац.

Више од 600 ученика из Обреновца ће ускршње празнике провести у објектима Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Београда” у Митровцу на Тари, Букуљи код Аранђеловца, Станишинцима на Гочу и на Руднику. Програм Градске општине Обреновац предвиђа седмодневне еколошке кампове у време зимског, ускршњег и летњег распуста на четири планине у Србији, за ученике од првог до четвртог разреда основних школа на територији општине Обреновац.

Директор Спортско културног центра Обреновац” Петар Јовичић рекао је да са платоа испред Дома културе полази 13 аутобуса.
 
– Надамо се да ће се деца, као и до сада, лепо провести. На планинама их чека организовно време са доста еко радионица. Како нас очекује лепо време, биће и пуно физичких активности и шетњи, тако да ће све то оставити позитиван утисак и ефекат на наше малишане. Следећа група ученика на исте дестинације путује у јуну, тако да се надамо да ће и њих временске прилике послужити и да ће у потпуности уживати у благодетима наших најлепших планина – казао је Јовичић.
 
Олга Миросављевић, чланица Већа градске општине Обреновац, пожелела је срећан пут ученицима.
 
– Осим ученика од првог до четвртог разреда, одлучили смо да на пут иду и деца која су показала изузетне успехе на школским такмичењима и тако их наградимо. Ја им желим срећан пут и леп провод у одмаралиштима – казала је Олга Миросављевић.
 
{youtube}BilPYjc61TQ{/youtube}