У петак је у Галерији СКЦ „Обреновац” у отворена ретроспективна изложба слика под називом „У пролазу” – „De paso” ликовне уметнице Сузане Стојадиновић.

Уметница је рођена у Београду 1970. године. Уметничку академију завршила је у Приштини у класи професора Петра Ђузе. Радове је излагала на самосталним и колективним изложбама у Србији, Мексику, Колумбији и Шведској, а њене слике се налазе у колекцијама широм света: У Канади, Америци, Великој Британији, Мексику, Колумбији, Италији, Шведској, Португалу, Шпанији, Француској и Србији.

Реч уметнице: „Мој рад је суштина моје душе и две земље којима припадам. Једне, са снажним сећањима из Србије и друге, обојене, мексичке. Сликам оно што осећам, моменте које сам живела, музику коју волим, природу итд. Не могу себе исказати само кроз једну експресију. Увек сам у потрази за моментом, осећајем и визуелним изразом кроз различите материјале.”

Специјални гости на свечаном отварању изложбе били су Жељко Шишић, виолина, Бојан Јовановић, гитара и Никола Кнежевић, контрабас.

Поставка ће трајати до 10. априла.

{youtube}erRd4Cspzvs{/youtube}