Ученици „Техничке школе” из Обреновца представљаће Србију на Међународном такмичењу заваривача које ће се одржати у Словачкој.
 
Директорка „Техничке школе” Рајка Бабић рекла је да на такмичење путује шест ученика.

– Шест ученика представљаће Србију у Словачкој, а поред њих ту су је још три ученика из Лазаревца. Наши ученици су заваривачи и претходних мессец и по дана су се интензивно припремали за ово такмичење. Спремали су се на местима где се иначе реализује практична настава. Поред општине Обреновац и ЈКП „Топловод” одлазак наших ученика на такмичење помогли су и обреновачки приватници.  Они су донирали помоћ у материјалу и радној снази која је обучавала ученике за такмичење. Такође бих се захвалила свим привредницима и појединцима који су обезбедили деци одела, алат и новац за боравак и смештај – казала је Рајка Бабић.
 
Александар Стаменић, ученик другог разреда „Техничке школе”, изнео је своја очеккивања.

– Очекујемо добре резултате, јер смо се вредно и свакодневно припремали и радили у радионици. Последњих седам дана смо имали само праксу и ја очекујем да заузмемо бар једно прво место на овом такмичењу – казао је Стаменић.

Олга Миросављевић, чланица Већа градске општине Обреновац,  рекла је да је општина помогла одлазак ученика у Словачку.

– Ово је један вид међународне сарадње и прилика да ученици представе Обреновац на леп начин и ја им желим пуно успеха на овом такмичењу – додала је Олга Миросављевић.

ЈКП „Топловод” подржало је и помогло одлазак ученика у Словачку. Директор тог предузећа Борис Ивковић рекао је да та сарадња траје већ три године.

– Иза нас је организација републичког такмичења, одлазак у Есен и сада нам је задовољство да пратимо наше средњошколце у Словачку на ово веома важно међународно такмичење. Иза нас је један веома важан ефекат, јер поред афирмације занимања, Министарство просвете је препознало потребу и финансира једно одељење у експерименталном режиму. Циљ нам је да занимање варилац уђе у редовно финансирање, јер ми као термоенергентски центар треба да будемо расадник кадра – казао је Ивковић.
 
{youtube}ZZOW3iZm3pM{/youtube}