Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је данас почетак реконструкције насипа Чиковац у Великом Пољу.

– Пројекат обнове насипа Чиковац је завршен у папиролошком смислу. Документација је била заиста обимна, али радиће се од бољих материјала него пре поплаве и постављене арматуре у зиду самог насипа ће бити много јаче него до сада. Данас је одређено ко ће бити надзорни орган испред Јавног предузећа за изградњу и то је био предуслов да се почне са радовима. Финансијска средства је обезбедила Канцеларија за обнову и она се налазе на рачуну, тако да радови могу да почну сутра. Прво ће се радити контуре насипа, а на круни насипа радиће се зид који је и раније постојао. У наредних 60 дана на тој локацији биће интезивни радови. Извођач је ЈВП Београдводе” које ће овај посао у потпуности самостално радити без подизвођача – објаснио је Чучковић.
 
Из Градске општине Обреновац и ЈВП Београдводе” апелују на грађане који користе пут кроз Велико Поље да имају разумевања за гужву које ће стварати грађевинске машине и да истима омогуће несметано кретање свим саобраћајницама.
 
{youtube}AGYAljZm3OA{/youtube}