Уредбом Владе Србије у децембру 2014. године усвојен је Државни програм обнове привредне делатности на поплављеном подручју, којим је за потребе обнове и подстицаја привредне делатности издвојено пола милијарди динара. Допуна ове Уредбе подразумева отварање наменског рачуна у Управи за трезор.

– Ми ћемо као општина изаћи у сусрет привредницима који су поднели захтев за исплату новчаних средстава на тај начин што ћемо урадити пратећу документацију и од понедељка, 23. фебруара, ћемо позивати привреднике да у одређеном периоду са понетим ОП обрасцем дођу у просторије општине Обреновац. Након тога потребно је да тај документ однесу у трезор и потом ће поново бити позвани да преузму решење – рекао је Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.

Према речима Славка Берића, члана Већа ГО Обреновац, због веће оперативности, брзине процедура и исплате новца привредници ће долазити у нове просторије Одељења за развој.

– Подношење нових ОП образаца вршиће се у новим просторијама Одељења за развој, у холу управне зграде Посавине на Градском тргу. Осим запослених у Одељењу за развој, на овим пословима радиће и колеге из Одељења за буџет, финансије и привреду, тако да ће укупно 15 људи бити ангажовано на овим пословима. Наредних месец дана смо све подредили издавању решења за помоћ привреди – казао је Берић.

Реализација посла биће организована тако да се не стварају гужве и да грађани не чекају у редовима, и то не само у општинским службама, него и у Пореској управи.

– Имали смо више састанака и са представницима Пореске управе како бисмо убрзали процедуре издавање потврда о измиреним порезима и доприносима – додао је Берић.

Предузетници који још увек нису предали захтев за ову врсту помоћи могу то учинити до 15. марта 2015. године. Они који су то већ учинили у Одељење за развој долазиће искључиво по позиву.

{youtube}6Z8adBp-9-w{/youtube}