Градоначелник Београда Синиша Мали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александрар Вулин положили су данас камен темељац нове зграде Центра за социјални рад у Обреновцу, где ће бити смештене и филијале Фонда ПИО и РФЗО.

У нови објекат, површине 820 квадратних метара, биће уложено око 67 милиона динара. Део средстава обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а део РФЗО и Фонд ПИО.

Градоначелник Београда Синиша Мали подсетио је да су током поплава уништене просторије Центра за социјални рад и РФЗО и да ће изградња новог објекта олакшати остваривање права за више од 5.500 Обреновчана, корисника услуга тих центара. Он је нагласио да ће објекат бити изграђен за 90 дана, те да ће бити први такве врсте у Обреновцу који ће објединити све установе социјалне заштите.

– Ово више није питање обнове Обреновца, обнова је завршена. Ово је сада развој и инвестирање у Обреновац да би био једна од најлепших општина у Београду – рекао је Мали.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, без обзира на уштеде и смањење буџета, увек ће имати новца за капиталне инвестиције, рекао је Вулин, истичући да 28 година није подигнут ниједан објекат социјалне заштите.

Председник општине Мирослав Чучковић рекао је да је почетак изградње тог објекта, практично почетак друге фазе обнове Обреновца која обухвата уређење центра града.
 
– Oва лепа зграда која ће бити изграђена биће украс центра Обреновца. Обавеза општине је да све бараке у околини уреди и направи адекватне саобраћајнице. Нека ова зграда означи напредак Обреновца и нека буде на услузи Обреновчанима који ће коначно добити Центар за социјални рад, ПИО фонд и Здравствено осигурање какво и заслужују – казао је Чучковић.
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да се изградњом новог објекта Центра за социјални рад обнова јавних објеката завршава.

– Нови центар ће пружити квалитетну услугу корисницима, поготово ако знамо да су корисници Центра за социјални рад најугроженији. На годишњем нивоу они пруже помоћ за близу 6000 особа, а најважнија ствар је та да ће нови објекат обухватити и ПИО фонд, као и Завод за здравствено осигурање. Овим пројектом завршавамо процес обнове објеката од јавног значаја који су били угрожени у мајским поплавама прошле године. Сада сву нашу енергију и пажњу фокусирамо на Гимназију како би гимназијалци у септембру дочекали почетак школске године у обновљеној школи – рекао је Вранешевић.
 
{youtube}A_uPhm-EDMY{/youtube}