Председник Градске општине Обреновац Мирслав Чучковић обишао је данас породицу Нешић у Грабовцу која се бави гајењем винове лозе и производњом вина. Миодраг Нешић и Мирослав Чучковић су обавили традицинално орезивање винове лозе поводом славе свих винара Светог Трифуна.

Миодраг  Нешић, власник винограда, рекао је да поседује пола хектара земље под засадом винове лозе.

– Гајимо аутохтоне српске сорте, тамјанику и прокупац. После педесет година на овом терену покушавамо да обновимо засаде. На месту где се сада налази мој виноград били су стари грабовачки виногради. План нам је да проширимо капацитете и направимо српску винарију у којој ће се производити вина од домаћих аутохтоних сорти. Узели смо још два хектара земље како би проширили засаде. Протекла година није била добра за виноградарство због падавина и због болести, али надамо се да ће ова година бити много боља – рекао је Нешић.
 
 
Председник Градске општине Обреновац  рекао је да је општина Обреновац једна од најлепших општина у Србији.

– Протеклих година смо били у Баричу и Малој Моштаници, али смо одлучили да обиђемо и југ наше општине. Да  у овом повртарском крају покажемо да се људи баве и виноградарством. У сваком случају, традиционално на дан Светог Трифуна орезујемо винову лозу и овде се годишње произведе скоро 1000 тона вина. Сваки пут после овога подвлачимо црту и анализирамо шта смо урадили претходне године. Успели смо да завршимо пут за Грабовац са пет нових мостова на том путу, да у потпуности ревитализујемо ту саобраћајницу. Напредак пољопривреде и виноградарства пратиће развој општине и давати нам снагу да идемо у тај развој убрзано, посебно након ових несрећних догађаја прошле године. Морамо се окренути будућности, развоју и неким много лепшим стварима – казао је Чучковић.

{youtube}TSvJ0rsJHT4{/youtube}