Градска општина Обреновац и у 2015. години наставља са реализацијом програма „Еко динар”, бесплатног спорта за сву децу узраста од 10 до 18 година који се налазе у такмичарском процесу.  

Иван Јегоровић, помоћник председника Градске општине Обреновац, рекао је да су Град Београд и Влада Србије препознали важност пројеката.

– Одрадили смо све што је потребно од стране Комисије за спорт, Градске општине Обреновац и Спортско-културног центра како би се овај програм реализовао у најбољем могућем реду и како би имао сврху коју је имао и до сада, а то је да се што више младих људи бави спортом. Ми смо једина општина у Србији која има овакав однос према младима и деци, која потпуно бесплатно могу да се баве спортом којим желе. Захваљујући овом пројекту ми данас имамо здравије грађанство него што смо имали пре само неколико година. Спорт је најбоља превентива од великог броја болести, као и правилног физичког развоја код деце и омладине. Тренутно у овом програму имамо 2000 деце и ако кажем да је у првој години реализације програма било 1000, јасно се види се колико спорт у Обреновцу омасовио и колико деце сада има здравији начин живота -казао је Јегоровић.

Јегоровић је најавио и реконструкцију фудбалских терена који су поплављени од стране Фудбалског савеза Србије, као и помоћ за остале спортске клубове који су претрпели штету током поплаве.

{youtube}6fL7GmsZg8I{/youtube}