Фондација „Ана и Владе Дивац” је у сарадњи са ЈКП „Инфостан“ покренула заједничку акцију под називом „За обнову Обреновца“ чији је циљ прикупљање средстава за обнову породичних кућа оштећених у мајским поплавама.

Београђани ће уз јануарске рачуне „Инфостана”,  чија дистрибуција почиње ове недеље добити уплатнице преко којих  се могу укључити у акцију,  а сва прикупљена средства биће употребљена за реконструкцију стамбених објеката угрожених породица кроз доделу грађевинског материјала.

– Надам се да ће се Београђани као и ранијих пута до сада одазвати оваквим акцијама и помоћи да се обнови још већи број кућа, јер су потребе и даље велике и доста наших суграђана скоро осам месеци након катастрофалних поплава још увек није у својим домовима. Драго нам је да нас је ЈКП „Инфостан“ и овога пута подржало и да ћемо заједно реализовати акцију која ће помоћи суграђанима у Обреновцу – изјавила је Ана Коесхалл, директорка Фондације „Ана и Владе Дивац”.

У прошлогодишњој заједничкој акцији Фондације „Ана и Владе Дивац” и ЈКП „Инфостан“ која је реализована у оквиру пројекта „Један у милион“ за обнову основних школа у Србији, захваљујући хуманим Београђанима прикупљено је 2.320.423,82 динара са којима су обновљене и опремљене две београдске школе: школе за децу са сметњама у развоју „Душан Дугалић“ и ОШ „ Ђорђе Крстић“.

Фондација „Ана и Владе Дивац” је у поплављеним подручјима до сада кроз доделу грађевинског материјала обновила 100 кућа, од чега скоро 60 у Обреновцу. Поред тога, Фондација је обновила и три вртића, шест школа, три спортска терена и доделила 120 економских грантова породицама чији су мали бизниси и пољопривредна производња уништени у поплавама. Вредност реализованих пројеката је 1,8 милиона долара а средства су била обезбеђена захваљујући бројним индивидуалним и корпоративним донаторима и организацијама.

Извор: http://www.fondacijadivac.org

{youtube}0UJBc3EcjaU{/youtube}