Уницеф је испоручио пакетиће за 580 деце у Обреновцу, међу којима су и она која су још смештена у центрима за расељене од поплава. Реч је о континуираној помоћи за породице са децом из поплављених подручја.

Уницеф пакетићи садрже едукативне материјале и играчке. Национална амбасадорка Уницеф-а у Србији Ана Ивановић, која од почетка поплава у мају подржава децу и породице из поплављених подручја, донирала је средства за куповину 450 пакетића.

– Током овог веома тешког периода за децу и породице, Уницеф је обезбедио да деца добију помоћ која им је потребна – од психосоцијалне подршке деци до куповине уџбеника, свезака и ранчева како би се обезбедила подршка за повратак деце у школу. А ова донација је део континуиране подршке и срећна сам што могу да помогнем на овај начин – рекла је Ана Ивановић.

Две компаније, Москомерц и Страуш Адриатик, такође су помогле куповину пакетића за децу из Обреновца.

Уницеф-ови пакетићи ће донети радост деци у Обреновцу, али и оној деци коју Уницеф подржава кроз програме које спроводи у Србији. Сав приход од продаје Уницеф производа се користи за финансирање програма Уницеф-а у Србији.

Извор: Б92