Српска заједница из Боцване уручила је данас донацију грађанима Обреновца. Педесет породица које живе и раде у Боцвани прикупиле су средства у висини од 20.000 евра и преко компаније „Ктитор” донирале кревете, 35 фрижидера и 35 шпорета.

Председник српске заједнице Миливоје Николић рекао је да су прикупљена значајна средства, с обзиром на то колика је заједница у Боцвани.

– Наша заједница је јако мала, али компактна. Средства смо определили за Обреновац иако сам ја из Лознице, а Крупањ је јако близу. Ипак смо одлучили да то ипак буде неутралан терен и општина која је највише страдала. Новац смо прикупљали међусобно и на добротворним вечерама. Морам да се захвалим свима који су нам помогли да прикупимо средства – казао је Николић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је изразио захвалност донаторима.

– Морам да се захвалим људима који су из далеке Боцване донирали електронске уређаје за Обреновчане. Ово није први пут да дијаспора помаже Обреновац. У више наврата су наше познате личности преко својих фондација донирале средства, као и удружење „Дијаспора за матицу” које је за 22 породице обезбедила средства за реконструкцију кућа – подсетио је Чучковић.
 

Ненад Бјелица, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да ће се уређаји доделити грађанима који су добили другу категорију оштећења објекта.

– Градска општина Обреновац се обавезала да ће сви они који су добили прву или другу категорију бити обештећени у сличном износу као и сви они из треће, четврте и пете категорије који су добили донацију од Црвеног крста у износу од 210 евра. Данас су позвани грађани који су по азбучном реду на списку поплављених у другој категорији – рекао је Бјелица.

{youtube}vCRu4NBRpX0{/youtube}