Саша Јовичић је са супругом Светланом у Словенији организовао хуманитарни концерт на ком су се прикупљала средства за помоћ поплавом угроженим подручјима у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини.

Данас су са својим пријатељима обишли Обреновац и уручили донације Првој обреновачкој основној школи, Гимназији и Спортско-културном центру „Обреновац”. Спортско-културном центру донирана је опрема за дигитални биоскоп у вредности од 20 хиљада евра, Гимназији су донирана средства за куповину нових књига у вредности од 3000 евра, док су ученици Прве обреновачке основне школе добили нов клавир, две хармонике и још неколико музичких инструмената.

Саша Јовичић је рекао да су сви уметници који су учествовали на хуманитарном концерту то учинили без накнаде.

 
– Чак смо и озвучење и бинску опрему добили такође без надокнаде. Успели смо да прикупимо средства у вредности од око 100 хиљада евра. У свему су нам пуно помогле организације “Каритас” и Црвени крст, преко којих су средства и уплаћивана и донирана. Морам да се захвалим свим учесницима, свима који су одвојили свој новац и помогли у овој акцији. Дуго смо размишљали коме да помогнемо, али смо знали да ће средства бити донирана у културу и образовање и зато смо се одлучили за школе и Спортско -културни центар у Обреновцу – казао је Јовичић.

Петар Јовичић, директор ЈП Спортско-културни центар „Обреновац” захвалио се на вредној донацији.

– За нас је ова донација јако значајна, јер ћемо након реконструкције Соколског дома, која се очекује убрзо, тамо приказивати филмове. Коначно ћемо бити у могућнности да нашој публици приказујемо најновије филмове преко блу реј технологије и у 3Д техници. Оно што је значајно напоменути је да се почело са израдом пројеката за реконструкцију све четири објекта Спортско-културног центра и да ће време израде трајати пет месеци. Након тога очекујемо да ћемо врло убрзо ући у процес реконструкције и да ћемо ускоро имати потпуно нове објекте – рекао је Јовичић.

{youtube}93x_qY6oJio{/youtube}