Данас је у Обреновцу организована смотра зимске службе којој је присуствовао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Шеф Оперативног тима зимске службе Градске општине Обреновац Зоран Лапчевић рекао је да су механизација и људство спремни за зимску сезону.

– Оспособљени смо да реагујемо по почетку падавина, а не по престанку каква је наша законска обавеза. Спремни смо и када је реч о посипању путева и тротоара, а у току је подела индустријске соли грађанима и месним заједницама. Надамо се да ове зиме неће бити падавина као 2012. године и да нећемо истим интензитетом радити на уклањању снега као тада. Што се тиче надлежности наше општине задужени смо за чишћење некатегорисаних путева и тротоара који су шири од пет метара. Трудимо се да очистимо све тротоаре и стазе у насељима, док су за све остале путеве и саобраћајнице надлежни “Србијапут” и “Београдпут” – казао је Лапчевић.
 
Заменик директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Бранко Матић рекао је да је механизација тог предузећа спремна за зимску сезону.

– На услузи ове сезоне имамо шест камиона, четири радне машине и једно мултикар возило. То је за 20 процената више машина него прошле године. Што се тиче агрегата којима посипамо путеве, набавили смо 750 тона ризле и око 150 тона соли, што би требало да буде довољно за ову зимску сезону. Путеве које ми одржавамо су категорисани у три категорије у зависности од ширине пута и од машине која може да прође кроз тај пут. Што се тиче месних заједнице, и њима ће бити распоређивана со, а биће организована и дежурства по месним заједницама – рекао је Матић.
 
У предузећу “Београдпут” рекли су да је и то предузеће  спремно за почетак сезоне и да су надлежни за регионалне путеве, као и све улице којима се креће аутопревозник “Ласта”.
 
{youtube}x8G9_YfmUsI{/youtube}