У Спортско-културном центру “Обреновац” данас је обављена подела ваучера које додељује УСАИД и Фондација “Merci korps” преко хуманитарне организације “Хлеб живота”.

Ради се о новчаној помоћи у износу од 330 долара на платним картицама које добијају поплављена домаћинства. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се сваке недеље организују сличне акције.

– Данас се помоћ дели људима из месних заједница Уровци и Звечка. Циљ нам је да свако добије одређену материјалну помоћ како би набавио део ламината, комад беле технике или оно што је потребно. Знамо да то није много, али са друштвено одговорним компанијама и хуманитарним организацијам смо заједно на терену и трудимо се да помогнемо – казао је Чучковић.

Саша Марушић из Фондације “Merci korps” рекао је да је ово последња подела ваучера у Обреновцу.

– До сада смо поделили финансијску помоћ за 1520 домаћинстава. Поред тога, обезбедило смо и новчану помоћ за 154 малих бизниса или пољопривредних домаћинстава. Овом приликом желим да се захвалим Градској општини Обреновац на сарадњи и подршци у реализацији програма, као и свим нашим партнерима. Укупно смо до сада поделили око 500.000 евра помоћи у Обреновцу. Ове активности реализујемо у још 16 општина у Србији кроз прогам “Рехаб”, тако да смо кроз цео тај пакет успели да финансијски помогнемо преко 3000 домаћинстава – рекао је Марушић.