Tерен за мали фудбал, “Мала раба”, који се налази у Првој обреновачкој oсновној школи данас је поново отворен. Реконструкцију терена омогућила је Фондација “Ана и Владе Дивац”, уз помоћ компаније “БЕКО” из Турске. 

Укупно три од 11 терена који се обнављају у Србији биће сређено у Обреновцу, а терен на “Малој раби” је први од њих.

Церемонији отварања присуствовали су председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, Владе Дивац, оснивач Фондације “Ана и Владе Дивац” и Идиз Цитак из компаније “БЕКО”.

Мирослав Чучковић се том приликом захвалио свим донаторима.

– Фондација “Ана и Владе Дивац” је много урадила за наш град, као и друштвено одговорне компаније попут компаније БЕКО. Морам да истакнем да смо након поплаве посебно били забринути за овај део града у ком се налази Прва обреновачка основна школа, Милошев конак, црква и део улице Милоша Обреновића. Уз помоћ донатора и људи добре воље успели смо да овај крај извучемо од пропасти и надам се да ће бити бољи и лепши него пре поплаве – казао је Чучковић.

Владе Дивац је рекао да је много људи до сада учествовало у раду фондације.

– Много људи је радило да се помогне Обреновцу и свим поплављеним подручјима. Велику захвалност дугујемо компанијама попут “Арт Чели” и “БЕКО” групације, јер су они омогућили поправку вртића, школа, а тренутно се обнавља или је обновљено преко 50 кућа. Ми се нећемо зауставити на томе, са РТС-ом смо направили акцију за Источну Србију и не смемо их заборавити – рекао је Дивац.
 
Идиз Цитак из компаније “БЕКО” рекао је да му је велика част што је баш у Обреновцу отворио први обновљени терен.

– Јако ми је драго што сам у Обреновцуи што смо у могућности да помогнемо заједници, а првенствено деци. Компанија “БЕКО” је официјални спонзор светског купа у кошарци за 2014. годину и логично нам је било да помогнемо обнављање кошаркашких терена у поплављеним подручјима. Ми смо друштвено одговорна компанија и у будућности ћемо сигурно наставити са сличним акцијама – казао је Цитак.

{youtube}fUAPZI4EWck{/youtube}