Градска Управа града Београда, преко Секретаријата за привреду, упутила је позив свим заинтересованим правним и физичким лицима да доставе пријаву за доделу награда за најбољег индивидуалног пољопривредног произвођача, за постигнуте резултате и допринос од изузетног значаја у области пољопривреде на територији града Београда у 2009. години.

Право предлагања кандидата за награду имају правна и физичка лица (привредни субјекти, земљорадничке задруге, грађани и др.).

Предлог се доставља у писаној форми, са образложењем. Уз предлог се прилаже одговарајућа документација за кандидата: потврда о упису у регистар пољопривредног газдинства не старија од три месеца; фотокопија личне карте; кратак опис остварених резултата у пољопривредној производњи; доказ о освојеним наградама и признањима; фотокопије уговора о пласману производа на тржиште; кратак опис стандарда који се примењује у пољопривредној производњи и кратак опис улагања у пољопривредно газдинство.

Награда се може доделити носиоцу пољопривредног газдинства уписаног у Регистар пољопривредних газдинстава или уписаном члану породичног пољопривредног газдинства, који имају пребивалиште на територији града Београда.

Критеријуми који ће се поштовати приликом одлучивања су:
1. Остварени резултати у области пољопривредне производње;
2. Освојене награде и признања;
3. Иновативност и примена савремених пољопривредних решења у пољопривредној производњи;
4. Учешће на домаћим и међународним сајмовима и манифестацијама;
5. Улагање у пољопривредно газдинство и примена нових агро-техничких мера и технологија;
6. Пласман производа на тржиште;
7. Примена стандарда у пољопривредној производњи;
8. Извршене обавезе у складу са законом према друштвеној заједници и др.

Формулар пријаве може се преузети са oве адресе или у просторијама Секретаријата за привреду, Масарикова бр. 5/XВИИИ, Београд, канцеларија број 1803, сваког радног дана од 9,00-15,00 сати.

Рок за достављање пријава са пратећом документацијом је најкасније до 6. априла 2010. године до 16,00 часова.

За додатне информације заинтересовани могу да се обрате на телефоне број 3061-359 и 3061-555.