Данас су активисти неформалне групе грађана “Дрво по дрво“ из Суботице на Градском тргу поделили бесплатне саднице грађанима Обреновца на којима су биле закачене поруке подршке и солидарности које су им упутили грађани Суботице, а које су исписане за Дан младих 2014. у парку Рајхл Ференца.

Том приликом скупљени су и добровољни прилози Суботичана који ће бити уплаћени на рачун за помоћ угрожених од поплава. Сваки Суботичанин који је донирао прилог и исписао поруку подршке и саосећања добио је тада садницу на поклон. На овај начин промовисана је солидарност, као и труд да живимо у што зеленијем и здравијем окружењу.

Наведене активности раде се у склопу пројекта “Дрво солидарности“ који има за циљ да повеже израз солидарности и хуманости са бригом за очување животне средине.

Поруке подршке које су сакупљене нашле су се на садницама које су подељене грађанима Обреновца и околних места као израз емпатије и жеље да се помогне унесрећенима од поплава и на овакав, еколошки освешћен начин.

Пројекат се финансира преко програма “Млади су закон“ који организује Министарство омладине и спорта уз помоћ Асоцијације за развој општине Бачка Топола, као и уз подршку Канцеларије за младе Града Суботице и општине Обреновац.

Грађанима Обреновца данас је подељено 57 садница у знак сећања на 57 жртава овогодишњих поплава.