Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас Техничку школу у Обреновцу поводом завршетка санације штете настале током поплава, а коју је финансирала немачка влада. Школу су обишли немачки амбасадор у Србији Хајнц Вилхелм, министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и представници општине Обреновац.

Градоначелник Синиша Мали истакао је да су током протеклих месеци уложени велики напори да се обнове школски и предшколски објекти у Обреновцу.

– Протеклих неколико месеци општина Обреновац, Град Београд и Влада Републике Србије раде на довођењу једне велике аутомобилске компаније у Обреновац и надам се да ћемо до краја следеће недеље Обреновчане моћи да обрадујемо потврдом доласка те компаније. То не значи само нова радна места, већ и један нови почетак и будућност за ову општину. За Техничку школу ово је веома значајно с обзиром на то да се у преговорима са инвеститором инсистирало да ђаци ове школе након наставе могу да похађају практичну обуку у будућој фабрици и тако се припремају за посао који ће их чекати након школовања – рекао је Синиша Мали захваливши немачкој влади, ГИЗ-у, професорима и ђацима школе који су учествовали у обнови.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић говорио је новим радним местима након доласка компаније из Француске.

– Уважен је наш предлог за запослење ученика који заврше Техничку школу. Највредније ученике који заврше ову школу чека загарантован посао у новој фабрици која ће бити отворена у Баричу – казао је Чучковић.

Немачки амбасадор Хајнц Вилхелм истакао је задовољство што присуствује свечаности у новообновљеној Техничкој школи, сетивши се предтходних посета Обреновцу.

Министар Срђан Вербић указао је на позитивне стране укључивања ђака средњих стручних школа у практични рад, нагласивши да ће Министарство просвете и у будућности подржати сваку сличну иницијативу.

Радове на санацији штете финансирала је немачка влада кроз пројекат “Унапређење средњег стручног образовања у Србији”, који реализује немачка организација за сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

{youtube}TkIexZ_CkN0{/youtube}