francuska ambasadorka 1

francuska ambasadorka 1Данас је у посети Градској општини Обреновац била амбасадорка Француске, Њена екселенција Кристин Моро. Њу је у згради Градске општине Обреновац примио председник општине Мирослав Чучковић. Он је том приликом рекао да је ова посета припремног карактера.

 
– Ово је припремна посета јер нас у првој половини новембра очекује посета премијера Француске Србији. Такође, данас је Њена екселенција, госпођа Моро, обишла локације на којима ће Француска градити куће онима који су остали без дома у мајским поплавама. Наиме, ради се о седам локација. Такође, договорено је да се уради један део инфраструктуре која је страдала. Ми смо предложили да се ради канализациона мрежа у Немањиној улици јер је она највише страдала током поплава и како се један сегмент поправи тако се други уруши. Идеја је да Француска држава финасира део канализационе мреже у тој улици – казао је Чучковић.
 
francuska ambasadorka 2
 
Амбасадорка Француске Кристин Моро рекла је да је она тек месец дана у Србији.
 
– Ја сам у Србији тек од пре месец дана, али сам хтела одмах да дођем у Обреновац који је био толико уништен у поплавама. Била сам у Обреновцу путем медија и извештаја, али док се не дође у сам град и не види својим очима не могу се схватити размере трагедије. Иако је много учињено на санацији како би се уклониле последице поплава, ипак се виде трагови и видела сам шта би требало урадити на санацији градске инфраструктур, а и реконструкцији индивидуалних домаћинстава како би породице дочекале зиму у топлим домовима – казала је Кристин Моро.
 
{youtube}ZTI2v1iFo-0{/youtube}