Чланица Градског већа задужена за социјалну заштиту Мирјана Милутиновић и вршилац дужности директора Градског центра за социјални рад Владимир Илић посетили су јуче Градску општину Обреновац.

У разговору са Ђорђем Комленским, председником Скупштине ГО Обреновац, у начелу су договорили сарадњу у вези са изградњом новог објекта Градског центра за социјални рад, одељења Обреновац, с обзиром на то да је претходни уништен у пролећним поплавама.  

Одељење Градског центра за социјални рад у Обреновцу тренутно функционише у веома тешким условима и у интересу је корисника, као и свих грађана ове општине, да се што пре крене са изградњом новог објекта, закључено је на овом састанку.

– Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дало нам је “зелено светло” и заједно са Владом Јапана спремно је да учествује у финансирању изградње новог објекта. Од представника општине Обреновац данас смо добили уверавања да ће изаћи у сусрет и убрзати процес издавања неопходних дозвола како би се што пре почело са изградњом – рекла је  Мирјана Милутиновић.

Владимир Илић је истакао да стручни радници центра већ четири месеца раде у веома тешким условима у једној просторији у хотелу “Обреновац”, али да упркос томе успевају да пруже потребну помоћ и подршку Обреновчанима. 

Извор: Беоинфо

{youtube}VNXEYJ9o1_g{/youtube}