Данас је у Обреновцу отворен музеј и изложба фотографија на Градском тргу поводом 15 година постојања Фудбалског клуба “Обреновац 1905”.

Прилику да свечано отвори музеј и изложбу имао је наш прослављени интернационалац Немања Матић, фудбалер Челзија. Кроз Школу фудбала у овом клубу је од оснивања прошло више стотина деце, а многи од њих су сада репрезентативци Србије у фудбалу. 

Немања Матић је о свом искуству у овом клубу рекао: 

– Чика Арса је успео да од овог клуба направи можда и најбољу школу фудбала у Србији. Мени је увек драго када дођем у Обреновац и у клуб у ком сам поникао. Овај музеј ће свима нама бившим играчима пуно значити, као и неким новим клинцима који ће предано радити како би се и њихови дресови нашли у витринама музеја. Ја морам да се захвалим чика Арси што смо ми, пре свега, израсли у праве људе, а неки од нас и у врхунске фудбалере. Хвала њему што нам је помогао у томе – казао је Матић. 

 Миодраг Арсовић, председник Фудбалског клуба “Обреновац 1905”, рекао је да се протеклих 15 година предано радило и да се резултати виде.
 
– Много труда је уложено у ових протеклих 15 година и овај музеј је круна нашег рада. Сам музеј се састоји од трофеја које смо освојили до сада, а посебна места заузимају полице са дресовима наших истакнутих чланова који су направили одличне интернационалне каријере попут Немање Матића, Ивана Обрадовића, Филипа Ђуричића и других. Мислим да су се времена мало променила, јер раније су клинци имали трему када сам им ја прилазио на првом тренингу, а данас мени срце удара јако када нам у госте долази Немања Матић. Ја само могу да обећам да ћемо и у будућности наставити са добрим радом и да ће ова школа фудбала изнедрити још велики број асова као што је Немања или Иван Обрадовић – казао је Арсовић. 
 
Помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић је на отварању музеја рекао: 
 
– Ово што је Обреновац данас добио је прави куриозитет јер мислим да ретко која школа фудбала или фудбалски клуб има свој музеј. Хвала свима из клуба, а првенствено чика Арси, који су направили овако нешто и што дају деци подстрека да се баве спортом. За Обреновац се у свету фудбала чуло свуда у свету захваљујући овом клубу преко момака као што су Немања Матић, Иван Обрадовић, Филип Ђуричић и многи други. Свако место је богато онолико колико изнедри великих људи, а ја могу да кажем да је Обреновац једно од најбогатијих места у Србији – казао је Јегоровић.

{youtube}oA4mhBlAEnI{/youtube}