Библиотеци “Влада Аксентијевић” данас је уручена донација од преко 250 наслова које је прикупила Скупштина града Београда преко приватних донација Београђана.
 
Донацију су уручили члан Већа града Београда Драгомир Петронијевић и заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић.
 

 Драгомир Петронијевић рекао је да ће Град Београд помагати све док се све општине погођене поплавом не врате у нормалу.
 

– У мајксим поплавама Библиотека “Влада Аксентијевић” је доста страдала. Ми смо преко хуманих Београђана данас мало побољшали фонд књига.
Нећемо се зауставити на овоме и у наредним данима наставиће се акција прикупљања књига. Данас смо се са директорком библиотеке договорили да помогнемо реновирање истуреног одељења, како би оно почело са радом у скорије време. Апелујем на све донаторе и оне који желе да помогну да то и учине, а Град Београд улаже напоре како би Обреновац, али и остале градске општине које су страдале у мајским поплавама, биле што брже обновљене – казао је Петронијевић.
 

Директорка Библиотеке “Влада Аксентијевић” Ивана Јаношевић захвалила се на донацији. 

– Нама је јако значајно што стално пристижу донације оваквог типа. Успели смо да заокружимо један део обнове, да набавимо неопходну опрему за рад, као и да нађемо донаторе за обнову матичне зграде. Фонд књига се обнавља полако, али сигурно. Данас смо добили преко 250 наслова и то углавном класике српске књижевности, као и један део светски познатих аутора. Ове књиге нису нове, али су очуване и првенствено ће их користити ученици основних, средњих школа, као и студенти и сви они који воле тај тип књижевности – рекла је Ивана Јаношевић. 

{youtube}oUc6vHn1BU8{/youtube}