Студенти Музичке академије у Мајнхајму донирали су данас Спортско-културном центру “Обреновац” музичке инструменте које ће користити ученици Музичке школе “Ватрослав Лисински“. 

Љубан Живановић, један од студената академије, рекао је да су средства за набавку инструмената прикупљена приликом хуманитарног концерта током Музичког фестивала “Хајделбершко пролеће”. 

– Студенти из Србије који студирају на Музичкој академији у Мајнхајму су током Фестивала “Хајделбершко пролеће” организовали хуманитарни концерт за помоћ становништву угроженом од поплава. Како смо и ми сами музичари одлучили смо се да поклонимо инструменте установи културе из Обреновца. Донирали смо две клавиноле и једну гитару Спортско-културном центру “Обреновац” који се обавезао да ће те инструменте првенствено користи ученици Музичке школе “Ватрослав Лисински“ који иначе већ користе просторије центра. Ово је најмање што смо могли да учинимо за децу Обреновца – рекао је Живановић. 

Директор Спортско-културног центра “Обреновац” Петар Јовичић захвалио се на донацији.

– Захваљујем се овим младим људима који су успели да обнове фонд са инструментима у Спортско-културном центру. Нама је током поплаве страдало скоро све што смо имали и ова донација ће бити врло значајна у том смислу што ће те инструменте користити првенствено деца која похађају Музичку школу “Ватрослав Лисински”. Ми ћемо се и убудуће трудити да привучемо што више донатора како би успели да обновимо СКЦ и што пре вратимо малишане у наше просторије – казао је Јовичић. 

Донацију су обезбедили студенти Љубан Живановић, Соња Сарић, Тамара Бањешевић, Никола Дискић и Борис Радуловић у сарадњи са Фестивалом  “Хајделбершко пролеће”. Вредност донације је 2.000 евра.

{youtube}6eTZFXXlmH0{/youtube}