После успешне премијере документарног филма “Обреновац 1003” у Дому омладине у Београду и две пројекције у Бибилиотеци “Влада Аксентијевић” обреновачка публика ће имати прилику да поново погледа овај филм.

У понедељак, 6. октобра, и у уторак, 7. октобра филм ће бити приказан у галерији Спортско-културног центра “Обреновац” у 20.00 часова. 

“Обреновац 1003” је савремен документарац, какав се допада данашњој широј публици и може се мерити са најновијим документарним остварењима данашње ТВ и филмске индустрије. Акценат је на људима који су се нашли усред ненајављене природне катастрофе. Њихова борба за преживљавање, сналажење у окружењу без електричне енергије, воде, телефоније, новца… Спашавање, солидарност и помагање… Губици, емоције и сећања на услове живота пре поплава.

 Филм је сниман током поплавног периода и после када су се људи враћали у своје домове у град који је тешко оштећен и где су услови за живот отежани. У снимању су коришћени и дронови (беспилотне летелице).

Документарни филм “Обреновац 1003” режирао је Предраг Вукосављевић, док су аутори сценарија Мирослав Богдановић и Ана Ковачевић.

Продукција “Summer Memories Films” и “Резакције”.