На предлог председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића данас је одржана седница Скупштине градске општине Обреновац на којој је дошло до промена у владајућој коалицији. Уместо Жељка Јоветића за председника Скупштине ГО Обреновац изабран је Ђорђе Комленски.

Уместо досадашњег заменика председника Градске општине Обреновац Драгослава Мршевића изабран је Мирко Вранешевић, док су разрешени дужности чланови Већа Милорад Мијаиловић и Владисав Миљковић, а Владимир Лалић је поднео оставку. На њихово место за нове чланове Већа изабрани су Драгослав Мршевић, Славко Берић и Олга Миросављевић.

Новопостављени заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да са данашњим даном Српска напредна странка преузима део одговорности у власти.
 
– Имали смо доста консултација са свим чиниоцима у скупштини ГО Обреновац и након кратких преговора договорили смо се да све наше политичке разлике оставимо по страни и да се ставимо у службу грађана Обреновца. Након мајских поплава које су донеле велику катастрофу и несрећу овом народу, уопште се не поставља питање ко ће бити на којој функцији и на ком месту. Наш заједнички циљ јесте да помогнемо грађанима да што лакше преброде последице које је поплава оставила иза себе. Ово је техничка коалиција која ће трајати до следећих избора 2016. године. Ми смо већ за годину дана у новој кампањи, а до тада све политичке разлике које су међу нама остављамо по страни и заједнички се стављамо у службу грађана Обреновца – рекао је Вранешевић. 
 
 
Члан Већа ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да од данас постоји нова скупштинска већина.
 
– Од 55 одборника већину чине 46 одборника. Морам да изразим жаљење што Демократска странка није у новоформираној већини и није се у правом смислу добила коалиција за обнову Обреновца. Мислим да ће политичке групације које сада чине власт урадити све што је у њиховој моћи како би се што пре Обреновац подигао на ноге после катастрофалних поплава. Циљ је да грађани Обреновца почну нормалније да живе. Добро за Обреновац је што ће Српска напредна странка у пуном капацитету учествовати у власти и практично држати све најважније и најзначајније функције – закључио је Мршевић.
 
Одборник Уједињених региона Србије Урош Мирићић захвалио се свим одборницима који су подржали предлог председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића.
 
– Сматрамо да је ситуација у којој се нашао Обреновац захтевала од нас да још брже и ефикасније радимо на решавању проблема. Мислимо да представници Демократске странке нису били у стању да разумеју проблеме Обреновчана. Њихови покушаји странчарења су довели до тога да остану ван коалиције. Ми ћемо се у наредном периоду максимално посветити како би помогли и привредницима и подстанарима и свим онима који су претрпели велику штету у катастрофалним поплавама које су нас погодиле у мају месецу – казао је Мирићић.
 
{youtube}YPsIy0gYNHg{/youtube}