Фудбалери ФК ”Војводина” су од награде за освојени Куп Србије одвојили средства како би помогли обреновачким породицама угроженим у поплави. Јован Стојановић и Нино Пекарић су родом из Обреновца, а данас су уручили помоћ породицама Чобић и Божић у име свих играча ”Војводине” у износу од по 360.000 динара.

Нино Пекарић је рекао да су играчи и стручни тим Фудбалског клуба ”Војводина” осетили потребу да помогну чим су се догодиле поплаве.

– Пошто смо Јован и ја пореклом из Обреновца, цео тим је решио да ми донесемо део награде за освојени Куп Србије. У сарадњи са људима из општине смо донели одлуку да то буду ове две породице, а апелујемо и на све друге спортисте да помогну и осталим породицама.

Јован Стојановић је истакао да је са неверицом гледао снимке из поплављеног родног града.

– Кад су ми јавили да је у Обреновцу поплава, нисам могао да верујем док на телевизији нисам видео председника општине и премијера код Вашаришта. Нисам веровао да је град у коме сам одрастао претворен буквално у море. Позвао бих све колеге из других клубова да помогну колико год могу, јер је људима сада све потребно – казао је Стојановић.

Војислав Чобић, чија се кућа срушила након поплаве, се захвалио играчима на помоћи.

– Био сам затечен и уједно одушевљен када сам чуо да ће нам играчи помоћи. У спорту сам већ 38 година и радим као тренер голмана, а ове момке познајем од малих ногу. Неизмерно им хвала за све, новац ћу поделити са братом чија је кућа такође у дворишту.

Мирчета Божић је истакао да је звездаш од малена, али да ће од сада навијати за ”Војводину” и да ће играчи  бити његови драги гости.

Председник општине Обреновац је рекао да је радостан што ће ови спортисти мотивисати и друге колеге да помогну другим породицама и да се овај ланац не заврши док се не помогне и последњем дому.

– Данас су ове две породице добиле шансу за нови дом захваљујући врхунским спортистима пореклом из Обреновца. Нови вртићи и нове школе ће захваљујући фонацијама Новака Ђоковића и Владе Дивца бити ново место за наше клинце. Морамо да схватимо да ће обнова Обреновца трајати неколико месеци и уколико будемо мотивисали и Србију да помогне, ми ћемо успети као град. Пошто је 6500 потпољених домаћинстава у Обреновцу, морамо да направимо праведан систем где ће се знати ко је и шта добио и да не буде сумње, јер нам солидарност у овом тренутку највише треба – казао је Чучковић. 

{youtube}Vm7T9cRDO0w{/youtube}