Компанија “ЕKO Serbia” а.д. Београд саопштила је да је завршила радове на реновирању Основне школе “Јефимија” у Обреновцу која ће бити отворена за ђаке на време, 1. септембра, када почиње школска година.

Компанија “ЕKO Serbia” је у јулу најавила реализацију донације у износу од 6.000.000 динара са циљем да се једна од школа које су биле тешко погођене поплавама у Обреновцу реновира и спреми на време за почетак нове школске године.

Реализација донације намењена обнови школе “Јефимија” у сарадњи са канцеларијом града и управом школе, обављена је ефикасно, додаје се у саопштењу.

У школи је санирана штета на зидовима и инсталацијама, замењени су подови и обновљена фискултурна сала, као и двориште.

У току претходна два месеца организовани су радови у школи и уз подршку управе града, школе и компаније донатора “ЕKO Serbia”, радови су завршени и 1. септембра школа ће почети са радом. 

Поводом почетка нове школске године у новим обновљеним просторијама, наставници и ученици школе “Јефимија” ће приредити свечаност и прославу у понедељак 1. септембра.

Како је најављено, отварању школе присуствоваће градоначелник града Београда Синиша Мали, помоћница градоначелника Ирена Вујовић, као и генерални дирекор компаније “ЕKO Serbia” Горан Дејановић.

Извор: Танјуг