У свечаној сали Основне школе “Јефимија” данас су уручени ваучери  у вредности од по 330 долара у динарској противвредности настрадалима у мајским поплавама из Треће месне заједнице и месне заједнице Забрежје. Донатори су хуманитарна организација ”Хлеб живота” и УСАИД.

Саша Марушић из УСАИД-а је рекао да су средства намењена за обнову животног простора.
 
– Тај новац је намењен за куповину или поправку покућства. Новац се може подићи на банкомату Уникредит банке или са добијеном картицом могу плаћати у самој радњи. Ми смо обишли терен и на основу нашег пописа и имовинског стања смо одлучили којим становницима да доделимо помоћ. Такође, ми смо обезбедили ваучере и за обнову бизниса у Обреновцу, у износима од 65 до 130 хиљада динара. Висина ове донације зависи од броја запослених и нивоа претрпљене штете. Преко 90 радњи ће добити помоћ. Наредне седмице би требало да наставимо са још неколико месних заједница. Око 800 породица би требало да добије овакав или сличан вид помоћи – рекао је Марушић.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је казао да је ово само једна у низу хуманитарних активности коју спроводи међународна заједница.
 
– Ми смо се трудили да анимирамо што више донација да донесу помоћ у Обреновац. Критеријуми према којима су они бирали људе су њихово право. Ми као општина ћемо направити базу потопљених домаћинстава са комплетном документацијом и са тачним износом средстава који су људи добили од донатора, како би избегли ситуације да неко добије и новац и белу технику, а да неко не добије ништа. Максимално ћемо се трудити да ово буде најправеднија могућа организација поделе помоћи. Ови донатори су имали низ састанака са представницима малих и средњих предузећа. Ту ће финансијска помоћ бити значајнија. То је нешто што може да помогне да се обнове самосталне трговинске радње и занатске радње. Јер осим кредита Фонда за развој обреновачки предузетници нису добили ништа од државе. У септембру ћемо се посветити томе, јер се тад очекује именовање новог министра привреде – казао је Чучковић.
 
{youtube}VAGBiwwv9DQ{/youtube}