Представници Фондације Новак Ђоковић, Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда И ПУ “Перка Вићентијевић“ потписали су данас уговор о донацији, која ће бити намењена санацији вртића “Весељко“.

Фондација ће за реконструкцију и опремање вртића донирати око 65 милиона динара. У плану је комплетна реконструкција централне кухиње, која је пре поплава снабдевала свих пет вртића ове предшколске установе.

– Почетак радова очекује се у наредних неколико дана, али с обзиром на њихову комплексност и обим, у овом моменту не можемо да прецизирамо датум завршетка реновирања. Фондација Новак Ђоковић ће учинити све да се деца што пре врате у свој вртић и да наставе са свакодневним активностима – изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менџер Фондације, приликом потписивања уговора.

Снежана Ђурић, секретар за образовање и дечју заштиту града Београда, захвалила се Фондацији Новак Ђоковић на помоћи и истакла значај реконструкције објекта “Весељко“.

– Санација и наставак рада образовних установа које су оштећене, или уништене у поплавама, веома је важан услов за успостављање свих активности које чине живот у једном граду. Значај вртића “Весељко“ је утолико већи, јер су се у његовој централној кухињи припремали оброци за 1.500 малишана свих обреновачких вртића. У име града Београда, Секретаријата за образовање и дечју заштиту, ПУ “Перка Вићентијевић“ из Обреновца и свих малишана и родитеља корисника услуга ове предшколске установе, желим да изразим захвалност Фондацији Новак Ђоковић на донацији која ће омогућити комплетну реконструкцију централне кухиње и опремање вртића. Уверена сам да ћемо и убудуће овако успешно сарађивати.

Велику захвалност за помоћ у реновирању цетралног вртића изразио је и Милош Десанчић, директор ПУ “Перка Вићентијевић“.

– Обреновац је град који је претрпео највећу штету током мајских поплава. Најискреније смо захвални Фондацији Новак Ђоковић која је прихватила овако велики задатак, и верујемо да ћемо заједничким напорима, у најкраћем року, успети да нормализујемо стање у нашој установи.

Вртић “Весељко“ један је пет оштећених објеката предшколске установе у Обреновцу, који је био 11 дана под водом и претрпео најтеже последице. Ово обданиште, површине 1.418 м2, пре поплава похађало је више од 250 малишана.

Извор: http://novakdjokovicfoundation.org/
 
{youtube}j9fzWPPilnw{/youtube}