Ученици средњих школа и студенти могу извадити или продужити важност персонализованих “бус плус” картица за наредну школску 2014/2015. годину почев од данас. Картице од претходне школске године ученицима средњих школа ће важити до 30. септембра, а студентима закључно са 31. октобром ове године, саопштавају из Бус плус система.

Из овог система напомињу да они који уписују прву годину средње школе или факултета, због промене статуса, имају обавезу да изваде нову возну легитимацију. Цена издавања нове “бус плус” картице је 250 динара, док је њено продужење за наредну школску годину бесплатно. 

Студентске “бус плус” картице, на које имају право лица до навршених 26 година, могу се продужити подношењем оригинала потврде о похађању факултета и пружањем на увид важеће “бус плус” картице и личне карте. За продужење “бус плус” картица ђака средњих школа, потребно је поднети оригинал потврде о похађању школе и пружити на увид важећу “бус плус” картицу и документ са матичним бројем – здравствену књижицу, извод из матичне књиге рођених, личну карту или пасош.

Продајна места на којима се обавља издавање и продужење електронских повластица налазе се на следећим локацијама: РК Београд – Масарикова 5 (шест шалтера), ГСП – Скендербегова 47 (три шалтера), ТЦ Трг републике и Делиградска 10, Булевар Михајла Пупина 10А, локал 33 (ЈУ бизнис центар – два шалтера), Темпо – Вилине воде бб, Обреновачки друм 3 и Ауто-пут за Загреб 35, као и Ласта – Главна аутобуска станица (два шалтера), Младеновац, Обреновац, Лазаревац, Барајево и Сопот. 

Сва додатна питања могу да се добију у Корисничком сервису Бус плуса путем телефона 011/ 7155-155, радним данима од 8.00 до 22.00 и суботом од 8.00 до 14.00 часова.

Извор: Беоинфо