Постоји најмање 627 разлога због којих Кутак за децу тражи волонтере и волонтерке из Обреновца и Лазаревца. Поклонимо 24 сата деци и младима из поплављених места у Обреновцу и Лазаревцу. 

Прошле недеље је на 15 локација у Обреновцу, Београду и Лазаревцу почео да ради Кутак за децу. За седам дана смо упознали 627 дечака и девојчица из твог комшилука- из Обреновца, Великог поља, Пољана, Забрежја, Бровића, Вепровице, Великих Црљена, Јунковца, Медошевца и неформалних насеља у Београду.

У сваком Кутку постоји тим од три особе које планирају и реализују активности са децом. У рад Кутка може свако да се укључи, мама, бака, тата, браћа и сестре. Да бисмо могли да понудимо још више деци потребни су нам волонтери и волонтерке који би једном недељно током наредних шест недеља у унапред договореном термину поклонили четири сата деци која долазе у Кутак (укупно 24 сата). Волонтери/ке ће имати подршку радионичара/ки и супервизора/ки, али такође и простор да иницирају и предлажу активности са децом.

Кутак за децу у Обреновцу је отворен од понедељка до четвртка, а у Лазаревцу од четврка до недеље. Све волонтерске активности би се реализовале у смени од 4 сата дневно у времену између 10.00 – 16.00 часовах. Рок за пријаву је уторак, 22. јул 2014.

Пријавни формулар КУТАК за децу ТРАЖИ ВОЛОНТЕРЕ И ВОЛОНТЕРКЕ из Обреновца и Лазаревца

Кутак за децу је начин директног рада са децом који Save the Children примењује широм света, када год дође до неке кризне ситуације. Настоји се да се хитно обезбеди сигуран простор где деца могу бити склоњена и безбедна када постоји било каква опасност или ризик по њихово психо-физичко здравље и сигурност. Он пружа најмлађима сигурно окружење које им помаже да поврате осећај нормалности и структуре кроз организоване активности за игру, дружење и учење. Родитељима или старатељима кутак за децу олакшава процес повратка у поплавом погођене домове, тако што им даје прилику да повере своју децу квалификованом особљу које ће за децу организовати креативне, образовне и спортске активности, у надзираном и сигурном окружењу, све до почетка нове школске године. Родитељи и старатељи за то време могу да се посвете егзистенцијалним питањима попут чишћења и обнове кућа или проналаска или обнове извора прихода.

Кутак је простор који организација Save the Children у сарадњи са Центром за интеграцију младих и локалним организацијама – Центром за грађанско деловање из Обреновца, Женским ромским центром и удружењем РОМ из Лазаревца – ставља на располагање деци и њиховим породицама које су погођене недавним катастрофалним поплавама које су задесиле Србију. Значајна подршка пројекту дошла је од Градског секретаријата за образовање и дечју заштиту, општинских управа Обреновац и Лазаревац, локалних месних заједница, директора основних школа у којима радимо, као и самих грађана из заједница у којима се реализује програм.