У згради Градске општине Обреновац данас је одржан састанак са директорима основних, средњих школа и предшколске установе ”Перка Вићентијевић”. Тема састанка била је динамика и начин обнове оштећених школа и вртића на територији општине Обреновац. 

Члан Већа градске општине Обреновац Новица Филиповац рекао је се прати стање у школама. 

– Ми ћемо се седмично окупљати и анализирати шта смо учинили, а до 1. августа би требало да крену радови у свим школама. Посебан закључак јесте да имамо довољно простора како би се сви ученици на почетку школске године сместили у школе са територије Градске општине Обреновац. Ми смо кроз анализу простора установили да имамо довољно капацитета за једну такву одлуку. Најкритичнија ситуација је у Гимназији и Пољопривредно- хемијској школи. Стручно мишљење је да се зграда може обновити и да се могу санирати последице поплаве, као и она оштећења која је претпрела зграда пре поплаве. Постоји неколико предлога за смештај тих ученика. Најбољи је Основна школа “Јефимија” која има довољно капацитета да, поред својих ученика, прими и ученике из ове две средње школе. Ми ћемо у сарадњи са градским секретаријатом и Министарством просвете, науке и технолошког развоја доћи до решења, али свакако по закону они имају задњу реч у вези овог проблема – казао је Филиповац.
 
Директор Предшколске установе “Перка Вићентијевић” Милош Десанчић рекао је да се ускоро очекује отварање вртића у Баричу.
– Ми ћемо у року од три дана након што од Градског завода за јавно здравље добијемо потврду да је вода из баричког водовода за пиће отворити наш вртић “Колибри” у Баричу. Имамо доста заинтересованих донатора за реконструкцију вртића који су оштећени у поплави. Очекујемо да радови ускоро почну и надамо се да нећемо имати проблем са исушивањем влаге и да ћемо почети са радом од 1. септембра – казао је Десанчић. 
 
{youtube}WckA6ChmXys{/youtube}